Wie zijn de nieuwe bewoners van Parijsch?

Als je er even niet geweest bent, valt het direct op: de huizen schieten de grond uit. Er wordt nog volop gebouwd en de laatste tijd zijn veel nieuwe woningen opgeleverd in wijken met namen als: Sporthelden, Weteringeiland en De Wilde Tuin. De nieuwe bewoners zijn een leuke mix van Culemborgers, Utrechters en mensen met een link met Culemborg vanwege werk of familie. En dat gaat heel goed samen.

Wie zijn die nieuwe bewoners?
Willijan Walhout is een van de bewoners van het nieuwe buurtje Weteringeiland. “Wij voelen ons echte eilanders! Wij wonen hier nu een jaar heel plezierig in een buurt met veel sociale cohesie en initiatieven. Dat is heel fijn thuiskomen.”

De woningen van de Wilde Tuin zijn begin november opgeleverd. Fred Bruis woont nu nog in Leidsche Rijn en is druk aan het klussen om nog voor de kerst te kunnen verhuizen. “Er moet nog veel gebeuren, maar het is harstikke gaaf als ik tussen de weilanden en de schapen kom oprijden naar ons nieuwe huis. We hebben het ook goed getroffen met de buren. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n buren-mens, maar hier zijn de relaties onderling veel beter dan in het massale Leidsche Rijn.”

De bouw van de eerste woningen op Forteneiland Oost is kort geleden gestart. Een bijzonder moment dat in Parijsch altijd gevierd wordt met alle kopers en het hele projectteam. Een van die kopers is Jordy van den Brink: “Ik verhuis van een appartement in het centrum van Culemborg naar een Tiny House in Parijsch. Een hele mooie stap voor mij. Ik vind het erg leuk dat wij 12 december op de bouwplaats op de start van de bouw gaan proosten. Vooral omdat ik daar mijn toekomstige buren ga ontmoeten.“

Het eerstvolgende hoogtepunt in Parijsch is de opening van de Laan naar Parijsch en het Parc de Triomphe. De constructie van de Laan naar Parijsch heeft op de kop af 1 jaar geduurd. Inmiddels is ook het centrale park van de wijk grotendeels aangelegd, compleet met een grote natuurspeeltuin met diverse klautertoestellen en een trekpont tussen het park en Weteringeiland.  Op zaterdag 7 december om 15:00 uur is de feestelijke opening door kinderburgemeester Santiago Saija samen met wethouder Monica Wichgers.