WERKZAAMHEDEN

Wij informeren je graag over de werkzaamheden in Parijsch. Altijd en overal op de hoogte van actuele werkzaamheden in en rond het gebied? Houd deze pagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Straatverlichting Sporthelden West

De dagen worden steeds korter en donkerder. Tijd voor verlichting! In Sporthelden West plaatsen we komende week (week 48) een aantal tijdelijke lichtmasten. De definitieve inrichting van de wijk begint vorm te krijgen, alleen de plaatsing van de nieuwe verlichting laat helaas nog even op zich wachten. Zodra de definitieve lichtmasten in werking zijn, worden de tijdelijke masten weer verwijderd.

 

Koffiemoment Forteneiland Parijsch

Op 11 september 2023 organiseerde de gemeente Culemborg een koffiemoment voor de bewoners van Forteneiland in Parijsch, om met elkaar in gesprek te gaan over het spelen en het groen in de wijk. Momenteel is de gemeente druk bezig om een reactie te geven op alle vragen die tijdens het koffiemoment zijn gesteld. We verwachten in de loop van week 45 de reacties gereed te hebben.

Inrichting speelaanleidingen Sportheldenbuurt

De bewoners van de Loek van Ierselstraat, Guus Toonenstraat en Willy van Heusdenhof hebben via een enquete laten weten welke voorkeuren er zijn voor speelaanleidingen in de eigen buurt. De gemeente heeft op basis van die informatie een voorstel gemaakt voor het ontwerp. De speeltoestellen worden geplaatst in week 36 en 37.

Ontwerp speelaanleidingen
Handout bij ontwerp speelaanleidingen

Voorstel inrichting spelen Sportheldenbuurt

De bewoners van de Loek van Ierselstraat, Guus Toonenstraat en Willy van Heusdenhof hebben via een enquete laten weten welke voorkeuren er zijn voor speelaanleidingen in de eigen buurt. De gemeente heeft op basis van die informatie een voorstel gemaakt voor het ontwerp. De speeltoestellen worden geplaatst in week 36 en 37.

Bewonersbrief
Voorlopig ontwerp Speelplek Loek van Ierselstraat
Voorlopig ontwerp Speelplek Wilde Tuin en Architectenkavels

Werkzaamheden Speel en Ontmoetingsplek Prijsseweg

In week 8 (20 februari 2023) start aannemer Mourik Groot-Ammers in opdracht van de CV Ontwikkelingsmaatschappij Parijsch met werkzaamheden aan veld 4. Dit veld is gelegen naar de Montessorischool aan de Prijsseweg, tegenover het Winkelcentrum.

De eerste werkzaamheden die uitgevoerd worden betreffen het verwijderen van een bodemverontreiniging in de zuidoosthoek van het veld. Daarna wordt dit gedeelte van het terrein ingericht met de Speel en Ontmoetingsplek (SPOP).

Op bijgevoegde tekening kun je zien hoe de nieuwe SPOP eruit komt te zien. Dit is de definitieve inrichting en locatie van de SPOP. Het gebied wordt op termijn ingericht. Hoewel hiervoor zijn nog geen plannen bekend zijn, blijft de SPOP ook bij de inrichting gehandhaafd. De SPOP bestaat uit het bekende afdak met het basketbalveld. Verder worden er enkele zitbanken, een prullenbak en verlichting geplaatst worden.

Daarna wordt het overige gedeelte van het terrein gesaneerd. Ook hier zijn enkele verontreinigingen in de bodem aanwezig. Daarbij wordt de oude SPOP verwijderd. Nadat de sanering heeft plaatsgevonden wordt het terrein verder afgewerkt met schone grond.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren wordt het gebied waar gewerkt wordt in de bouwhekken gezet. Dit is voor jouw veiligheid en voor de veiligheid van de aannemer.

Nadat alle werkzaamheden hebben plaatsgevonden wordt er een tijdelijk pad aangelegd vanaf de Reelaan naar de Prijsseweg. Dit pad sluit aan op de huidige toegang vanaf de Reelaan naar de SPOP.

Heb je vragen? Mail ons dan via [email protected].

Het complete ontwerp en de situatie vindt u hier.

Voorstel inrichting Forteneiland West

De bewoners van Forteneiland West hebben via een enquête laten weten welke voorkeuren er zijn voor speelaanleidingen in de eigen buurt. De gemeente heeft op basis van die informatie een voorstel gemaakt voor het ontwerp met de speelaanleidingen en groen op Forteneiland West. De werkzaamheden gaan plaatsvinden in week 36 en 37, na de zomervakantie.
Bewonersbrief
Ontwerp groen woonstraten
Beplantingsplan Forteneiland Oeverzone
Beplantingsplan Forteneiland Oeverzone, speelplek H
Voorlopig ontwerp speelplek Forteneiland Oost
Speelontwerp Forteneiland West Hofjes
Speelontwerp Forteneiland West Groenstrook

Afsluiting fietspad vanwege bouw Sporthelden West

Vanaf eind augustus wordt het fietspad achter de sportveldwoningen  met bouwhekken afgesloten vanwege de bouw van 15 woningen.

Het hekwerk blijft tijdens de hele bouwperiode van deze woningen staan, totdat de woningen worden opgeleverd.

Mocht je vragen hebben dan kan je ons via [email protected] bereiken.

Toekomstplannen Sporthelden West

De komende jaren gaan er verschillende werkzaamheden plaatsvinden. Op de afbeelding vindt u de prognose van de werkzaamheden van de verschillende bouwprojecten in Sporthelden West. Deze planning is onder voorbehoud.

Bekijk hier de plattegrond in groter formaat.

Mocht je vragen hebben dan kan je ons via [email protected] bereiken.

Toekomstplannen Sporthelden West

De komende jaren gaan er verschillende werkzaamheden plaatsvinden. Op de afbeelding ziet u een impressie van de 14 Tiny Houses in samenwerking met Kleurrijk Wonen.

Bekijk hier de afbeelding in groter formaat.

Mocht je vragen hebben dan kan je ons via [email protected] bereiken.

Beplantingsplan groenstrook Sporthelden Oost

Langs het water bij De Wilde Tuin en de Architectenkavels tegenover Forteneiland zal het bijgevoegde beplantingsplan worden gerealiseerd.

Via deze link is de toelichting te lezen.

 

Vragen?

Heb je vragen hebben over de werkzaamheden of klachten tijdens de uitvoering, neem dan contact op via [email protected].

Wil je niets missen? Meld je aan voor de nieuwsbrief.
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met jouw persoonlijke informatie.