BOUWEN IN TIJDEN VAN CORONA

Werken in tijden van Corona

WIJ ZIJN TROTS OP ZE:
onze jongens van de bouw werken door.

 “Ik ben heel blij dat wij mogen en kunnen werken,” vertelt Mario Dekkers, hoofduitvoerder op Forteneiland. “Dat kan omdat er strikte veiligheidsmaatregelen worden genomen.

STRIKTE VEILIGHEIDSMAATREGELEN

Wij zorgen dat iedereen voldoende afstand kan houden. Zo staan er in de schaftkeet minder stoelen en mag er maar één persoon tegelijkertijd met mij in de bouwkeet zijn.” Op de bouw zelf wordt er bijvoorbeeld niet meer samen aan een muurtje gemetseld, ieder werkt aan een eigen muurtje of op een andere verdieping. “We hebben ook veel meer zeep staan, en iedereen heeft een sticker op zijn werkkleding met de tekst: hou 1,5 meter afstand.” Met deze stickers en spandoeken met informatie over de corona maatregelen zorgen we dat iedereen zich bewust blijft van de nieuwe regels.

De veiligheid en gezondheid van de medewerkers staat voorop. Vanaf deze week is er een corona-toezichthouder op de bouwplaats, die mensen aanspreekt om voldoende afstand van elkaar te houden en die iemand met ziekteverschijnselen naar huis stuurt. Ik heb pas één keer iemand zo naar huis gestuurd, aldus Mario. “Mensen op de bouw hebben over het algemeen een heel goede weerstand.” Op deze manier hopen we door te blijven werken. Samen krijgen we het voor elkaar.