Bouw ParkHouses gaat als een trein

Bouw logboek ParkHouses
1e paal: 10 oktober
start bouw feest: 16 oktober
fundering klaar: 18 november

Woensdag 20 november, in gesprek met: Jory Morren, uitvoerder

“Gisteren werd de laatste fundering gestort en vandaag gaan we de eerste begane grond-vloer leggen. We beginnen bij bouwnummer 19,” vertelt Jory Morren, uitvoerder bij het project ParkHouses in Parijsch Culemborg. Wil dat zeggen dat nummer 19 het eerst af is?  “Nee, zo gaat dat niet. We werken in een soort treintje per blok woningen: Eerst de fundering, dan komt de installateur voor de stadsverwarming, en daarna de vloeren erop. Het is een heel logische opeenvolging.”

Als uitvoerder is Jory verantwoordelijk voor de voortgang en alles wat buiten op de bouwplaats gebeurt. De afdeling werkvoorbereiding heeft alles uitgemeten en alle bouwmaterialen besteld. Jory roept deze onderdelen op het juiste moment af, zodat het op tijd op de bouwplaats is en alles door kan blijven gaan. Jory’s telefoon gaat voortdurend. Hij heeft het totaaloverzicht.

Nog maar kort geleden stonden wij hier op de bouwplaats met alle kopers van de woningen en het projectteam van ParkHouses om samen de start van de bouw te vieren. Een belangrijk moment voor de aanstaande bewoners, maar ook voor het team van Heijmans. Jory: “Dat is zo ontzettend leuk hier. Iedereen wordt bij zo’n hoogtepunt betrokken; het projectteam, iedereen van de bouwplaats en de kopers. Zo werk je gezamenlijk naar het eindresultaat en de oplevering.”

ParkHouses is een bijzonder bouwproject omdat voor deze designwoningen geen gebruik wordt gemaakt van prefab wanden en vloeren. “Wij maken hier alles zelf,” zegt Jory met enige trots. Deze manier van bouwen gaat iets langzamer, maar je hebt veel meer mogelijkheden. Zo hebben deze woningen bijvoorbeeld veel verschillende overstekende delen. Kijk: hier springt de gevel op de eerste verdieping naar voren, terwijl het daar weer terugwijkt,” wijst hij aan op een tekening. Ingewikkeld? Nee hoor, verzekerd Jory mij, wij bouwen alles!

Liggen jullie op schema? “De bouw gaat voorspoedig,” lacht Jory. “Er is wel veel regen gevallen, maar dat houdt ons niet tegen.”