Forteneiland gaat uitbreiden

Forteneiland West wordt het eerstvolgende nieuwe buurtje in Parijsch. Kun je daar al iets meer over vertellen? vragen wij aan Gijsbert Diepeveen van Heijmans: “Wij zitten nu in de fase waarin we alle plannen definitief maken. Zoals het er nu naar uitziet starten we in het najaar met de verkoop van de eerste woningen. ”

Het wordt een mooie mix van verschillende woningtypes. Op die manier is dit straks echt een wijk voor iedereen. Zo hebben we starterswoningen, ruime eengezinswoningen in verschillende uitvoeringen, mooie tweekappers én levensloopbestendige woningen. Je kunt er wonen aan het water, of wonen aan het groen. Het ontwerp van de woningen komt van Mulleners & Mulleners, dezelfde architecten als van Forteneiland Oost. De woningen krijgen dezelfde stoere en robuuste uitstraling, maar met een eigen sfeer.

 

Het gaat echt een groene wijk worden

Parijsch is al heel groen, maar Forteneiland West gaat weer een stap verder. Alle woningen worden heel duurzaam: gasloos, grondwater-warmtepompen zorgen voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer, en zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie. Ook komen er deelauto’s in de wijk. Het wordt niet alleen een duurzame maar ook een hittebestendige wijk. Forteneiland West is omgeven door water en aan de zuidrand komt een flink stuk openbaar groen. Dat groen trekken we door tot in het hart van de wijk om zo drie groene gebieden te maken. Deze gebieden laten we met de keuze van de bomen en struiken aansluiten bij de biodiversiteit van de natuurgebieden uit de omgeving.

Ben je nieuwsgierig en kun je niet wachten tot het najaar? Medio juli lichten we een tipje van de sluier op. Meer informatie over deze ‘sneak preview’ volgt snel!

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Aanmelden nieuwsbrief ».

 

Nieuwe plannen Forteneiland West
Nieuwe plannen forteneiland West Parijsch Culemborg