Forteneiland gaat als een speer

Voor je het weet staat er weer een verdieping of is er een rij gevels gemetseld. Jeroen van Beijsterveldt is projectmanager op Forteneiland. Wij spreken hem hierover.

Forteneiland gaat als een speer. Voor je het weet staat er weer een verdieping of is er een rij gevels gemetseld. Jeroen van Beijsterveldt is projectmanager op Forteneiland. Wij spreken hem hierover.

JEROEN, HOE LUKT HET OM ZO SNEL DE WONINGEN TE BOUWEN?
Deze buurt wordt gebouwd met het Wenswonen-concept van Heijmans. Een slim bouwsysteem met ‘pre-fab elementen’. De basiselementen van het ontwerp zijn identiek waardoor de bouwwijze steeds hetzelfde is. Daarbij draaien we de projecten met een vast team en dan gaat het snel. Het proces wordt ook continue verbeterd en innovaties worden meteen doorgevoerd. Zo gaat het bouwen sneller, is de kwaliteit hoog en bouwen we een stuk efficiënter dan wanneer iedere woning uniek is. De woningen zijn tot in de puntjes geoptimaliseerd. Dat zie je terug in de bouwsnelheid, maar het resulteert ook in een compleet en duurzaam huis van een hoge kwaliteit.

ZIEN DE WONINGEN ER DAN ALLEMAAL HETZELFDE UIT?
De indeling van de woningen binnen dit concept is nagenoeg hetzelfde. Zo zit bijvoorbeeld het toilet, de meterkast en de trap altijd op dezelfde plek. Maar dat betekent niet dat alle woningen er hetzelfde uitzien, integendeel. Het ontwerp van de gevel en het dak is vrij aan de architect, en dat maakt dat alle woningen een heel eigen uitstraling hebben. Kijk maar naar de woningen op Weteringeiland en De Wilde Tuin, die zijn ook op deze manier gebouwd en toch compleet anders dan de woningen op Forteneiland.

KUNNEN DE KOPERS VAN DEZE WONINGEN KIEZEN UIT VERSCHILLENDE OPTIES?
Zeker. Omdat we veel ervaring hebben met het Wenswonen-concept is een complete optielijst opgesteld met alle mogelijke woonwensen. Met de opties uit dit pakket kunnen kopers hun woning aanpassen. Er zijn maar weinig kopers die niet uit de voeten kunnen met de keuzes die er zijn.

WAAROM WORDT ER NAAST HET WENSWONEN CONCEPT OOK TRADITIONEEL GEBOUWD?
Sommige woningtypes lenen zich ervoor om de kopers meer vrijheid te geven. Dat zijn vaak de luxere woningen of grotere woningen voor mensen die al vaker een nieuwbouwwoning hebben gekocht en goed weten wat ze willen. Dan geeft traditionele bouw meer keuzemogelijkheden. Ook is er voor conceptbouw volume nodig. Zo’n project bestaat bij voorkeur uit minimaal 20 woningen.

SOMS IS DE BOUW NOG NIET GESTART MAAR KAN JE GEEN OPTIE MEER KIEZEN OF WIJZIGEN. HOE KOMT DAT?
Er gaat een heel proces vooraf aan de start van de bouw. 12 weken voordat het casco staat, zeg maar het ‘betonnen skelet’, zijn de voorbereidingen al begonnen en worden de onderdelen al geproduceerd in de fabriek. Het hele proces past als een puzzel in elkaar. Een aanpassing doorvoeren gaat dan niet meer.

HEEFT CONCEPTBOUW DE TOEKOMST?
Het is de toekomst. Je ziet het steeds meer. Wij bouwen zo sneller en kunnen meer projecten tegelijkertijd aan terwijl de kwaliteit zeer hoog is. De woningmarkt vraagt daarom.

Wil je meer weten over conceptbouw ? Kijk deze video:
https://www.youtube.com/watch?v=EVbCu3T__0c

Snel bouwen in Parijsch Culemborg
Snel bouwen in Parijsch Culemborg