HEERLIJKE KIJKMIDDAG OP FORTENEILAND

Eerste bewoners forteneiland oost

Eind april op Forteneiland, Parijsch

Afgelopen week kregen de eerste bewoners van Forteneiland de sleutel van hun nieuwe huis. Op Forteneiland worden 55 woningen gebouwd waarvan half mei de eerste 24 zijn opgeleverd.

 

De eerste keer zelf je woning in

Dat opleveren gaat wel een beetje anders dan anders. Door strenge corona maatregelen op de bouwplaats is het bouwen gewoon doorgegaan. Dezelfde maatregelen gelden nu ook bij de oplevering. Slechts één van de nieuwe huiseigenaren kan daarbij zijn. Alles gaat met inachtneming van anderhalve meter afstand. Minder gezellig, en toch een bijzonder moment.

Een van die nieuwe bewoners is de familie Karcic. “Het was een heel apart gevoel toen ik voor het eerst zelf de voordeur van ons huis opende. Samen met een onafhankelijk bouwkundige heb ik het huis van boven tot onder nagelopen. Alles zag er netjes en strak uit,” vertelt Elmir Karcic. Na deze officiële oplevering stond er meteen een elektricien klaar om te beginnen en ging Elmir snel naar huis om zijn gezin te halen. Wij wonen hier vlakbij, vertelt Elma Karcic. “Wij waren eigenlijk nog maar net vanuit Utrecht naar Culemborg verhuisd toen wij dit nieuwbouwproject zagen. Een eiland omgeven door water en een woning die precies past bij onze smaak. Wij hebben heel veel zin om hier een fijn buurtje van te maken.”

 

Eerste bewoners Forteneiland Oost
Eerste bewoners forteneiland oost