OP DE BOUW BIJ FORTENEILAND OOST

Datum: dinsdag 15 januari In gesprek met: Mario Dekkers, hoofduitvoerder

Bouw update Forteneiland Oost

Strak plan!

“Vanochtend was het nogal hectisch met transporten”, vertelt Mario Dekkers. “Tussen 7:00 en 8:30 uur kwamen er zo’n 14 vrachtwagens de bouwplaats op.” Mario is hoofduitvoerder op Forteneiland Oost en het is een van zijn taken om alles in goede banen te leiden en te zorgen dat alle materialen op het juiste moment op de juiste plek belanden. “Vanmorgen vroeg was het nog donker, dat maakte het ingewikkeld. Het is nu 2 uur ‘s middags en ik heb mijn 10.000 stappen voor vandaag er al ruim opzitten,” lacht hij.

Vanuit de bouwkeet houdt Mario het totaaloverzicht. Midden in het kantoor is op een groot beeldscherm de planning te zien. Alle bij de bouw betrokken partijen hebben online toegang. Zo weet iedereen precies wanneer en wat er moet gebeuren. De hele planning bestaat uit 146 verschillende taken waarvan Mario de voortgang nauwkeurig bijhoudt. Hij stuurt bij en past aan waar nodig waardoor de bouw soepel doorloopt.

Bouw update Forteneiland Oost

De bouw gaat als een treintje

Half oktober is gestart met de voorbereiding van de bouw van de 55 woningen op Forteneiland Oost. “Het begint heel rustig,” vertelt Mario. “Het grondwerk wordt gedaan, de bestellingen geplaatst en de palen geslagen. Als de fundering ligt begint het treintje te lopen.” Per blok woningen wordt de volgende stap in het bouwproces gezet. Vandaag zijn van alle 55 woningen de funderingen klaar. Van 33 woningen ligt de begane grond vloer. Van 25 woningen staat het betonnen casco, bij 11 woningen zijn de kozijnen geplaatst. Bij 4 woningen zitten de kappen erop en de trappen erin, en is met het metselwerk begonnen. Forteneiland Oost gaat voorspoedig.

 

Bouw logboek

Start voorbereidingen bouw: half oktober
Start bouw feest: 12 december
Fundering klaar: 15 januari
Start plaatsen kappen: 14 januari