Vlogserie In Parijsch

Hanne Tersmette is vlogger én boswachter bij Natuurmonumenten. Het spreekt voor zich dat ze dus graag buiten komt en geniet van het moois wat de natuur te bieden heeft. Ze schreef onlangs ook het boek ‘#GAAN‘ waarin ze je meeneemt naar haar favoriete natuurgebieden in Nederland. In haar vlogserie neemt ze ons de komende periode mee naar Parijsch en omgeving.

Hanne Tersmette ontdekt het slootleven in Parijsch

Je hoeft niet ver te reizen om op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. In de wijk Parijsch is de natuur volop aanwezig ziet boswachter Hanne Tersmette. Zo valt er van alles te ontdekken in de sloten rondom de buurtjes. Schepnet mee en hop, naar buiten!

https://www.facebook.com/Parijsch/videos/405154513425651/

Vlogger Hanne in de Uiterwaarden

Tijdens een winterse dag ging Hanne op pad in de Uiterwaarden met ecologisch adviseur Vincent. Samen kijken zij hoe je de natuur uit dit prachtige gebied over kunt brengen naar de wijk. ‘Als je een kale wijk bouwt, komen er nooit beestjes. Daarom moet je tussen het natuurgebied en de wijk een natuurlijke weg aanleggen om vogels en andere beestjes te verleiden’.

 

https://www.facebook.com/Parijsch/videos/1894959470633300/

Mijn boswachtershart gaat sneller kloppen van deze nieuwbouwwijk

In de nok van een woning op Wetering Eiland trof Hanne nestjes van een huiszwaluw. ‘Normaal doen ze dat tegen klei of rotswanden’ zegt ze opgewekt. ‘ Dat is overigens niet zo gek hoor. Er is in de buurt namelijk zoveel water en groen.’

https://www.facebook.com/Parijsch/videos/181668462772652/

Natuur om je vingers bij af te likken

Hanne bezocht Werk aan het Spoel. Deze historische locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt bij de uiterwaarden aan de Lek. ‘Natuur om je vingers bij af te likken hier’, aldus de kenner én liefhebster. ‘Wat ik zo gaaf vind, is dat komende winter allerlei beestjes hun winterslaap houden achter de deuren van de bunkers.’

https://www.facebook.com/Parijsch/videos/2274269746138835/