Vlogserie In Parijsch

Hanne Tersmette is vlogger én boswachter bij Natuurmonumenten. Het spreekt voor zich dat ze dus graag buiten komt en geniet van het moois wat de natuur te bieden heeft. Ze schreef onlangs ook het boek ‘#GAAN‘ waarin ze je meeneemt naar haar favoriete natuurgebieden in Nederland. In haar vlogserie neemt ze ons de komende periode mee naar Parijsch en omgeving.

Hanne Tersmette ontdekt het slootleven in Parijsch

Je hoeft niet ver te reizen om op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. In de wijk Parijsch is de natuur volop aanwezig ziet boswachter Hanne Tersmette. Zo valt er van alles te ontdekken in de sloten rondom de buurtjes. Schepnet mee en hop, naar buiten!

Vlog Hanne Tersmette ontdekt het slootleven in Parijsch

Je hoeft niet ver te reizen om op ontdekkingstocht in de natuur te gaan. In de wijk Parijsch is de natuur volop aanwezig ziet boswachter Hanne Tersmette. Zo valt er van alles te ontdekken in de sloten rondom de buurtjes. Schepnet mee en hop, naar buiten!

Geplaatst door Parijsch Culemborg op Donderdag 27 juni 2019

Vlogger Hanne in de Uiterwaarden

Tijdens een winterse dag ging Hanne op pad in de Uiterwaarden met ecologisch adviseur Vincent. Samen kijken zij hoe je de natuur uit dit prachtige gebied over kunt brengen naar de wijk. ‘Als je een kale wijk bouwt, komen er nooit beestjes. Daarom moet je tussen het natuurgebied en de wijk een natuurlijke weg aanleggen om vogels en andere beestjes te verleiden’.

 

Vlog Hanne in de Uiterwaarden

Hanne is boswachter én onze Parijsch vlogger. Tijdens een mooie winterse dag ging zij op pad in de Uiterwaarden met ecologisch adviseur Vincent. Samen kijken zij hoe je de natuur uit dit prachtige gebied over kunt brengen naar de wijk. Lijkt jou het leuk om wat meer vogels in je tuin te hebben? Ook daar hebben ze een leuke tip voor. Bekijk snel de vlog!En lees meer op: https://www.parijsch.nl/news/vlogger-hanne-in-de-uiterwaarden-4079

Geplaatst door Parijsch Culemborg op Maandag 11 februari 2019

Mijn boswachtershart gaat sneller kloppen van deze nieuwbouwwijk

In de nok van een woning op Wetering Eiland trof Hanne nestjes van een huiszwaluw. ‘Normaal doen ze dat tegen klei of rotswanden’ zegt ze opgewekt. ‘ Dat is overigens niet zo gek hoor. Er is in de buurt namelijk zoveel water en groen.’

Hanne in Parijsch

Hanne Tersmette is onze Parijsch vlogger en boswachter en gaat de komende periode de omgeving van Parijsch ontdekken. Ze is pas weer op pad geweest! 'Mijn boswachtershart gaat sneller kloppen van deze nieuwbouwwijk' zei ze terwijl ze op expeditie ging door Parijsch. 'In de nabije omgeving tref je veel zeldzame vogels zoals de kneu en de pijlstaart. Maar ook het grootste knaagdier, is hier aanwezig: de bever. Helemaal blij werd ze toen ze op Weteringeiland nestjes van de huiszwaluw vond in de nok van de woning. 'Normaal doen ze dat tegen klei of rotswanden. Maar een huis functioneert hier dus ook prima', zegt ze opgewekt.Bekijk in haar vlog hoe zij de natuur uit de nabije omgeving terugvindt in de wijk!

Geplaatst door Parijsch Culemborg op Woensdag 14 november 2018

Natuur om je vingers bij af te likken

Hanne bezocht Werk aan het Spoel. Deze historische locatie in de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt bij de uiterwaarden aan de Lek. ‘Natuur om je vingers bij af te likken hier’, aldus de kenner én liefhebster. ‘Wat ik zo gaaf vind, is dat komende winter allerlei beestjes hun winterslaap houden achter de deuren van de bunkers.’

Vlog Hanne Tersmette over Werk aan het Spoel

Graag stellen we je voor aan onze Parijsch vlogger Hanne Tersmette! Hanne is boswachter. Het spreekt voor zich dat ze dus graag buiten is. Zij gaat de komende tijd op expeditie door Parijsch en omgeving. In haar eerste vlog neemt ze ons mee naar Werk aan het Spoel bij de uiterwaarden bij de Lek. 'Natuur om je vingers bij af te likken hier', aldus de kenner én liefhebster. 'Wat ik ook zo gaaf vind, is dat komende winter allerlei beestjes hun winterslaap houden achter de deuren van de bunkers. En natuurlijk dat er zoveel leuke culturele evenementen plaatsvinden'.Bekijk haar vlog nu!

Geplaatst door Parijsch Culemborg op Woensdag 14 november 2018