ZIJ KOCHTEN ER DRIE!

“Zijn jullie op zoek naar een woning? Ja, wij zoeken er drie!”

Zo kwamen meneer en mevrouw Van Schaik op een maandagmiddag in april in het Atelier in Parijsch informeren naar de mogelijkheid om hun grote wens te realiseren. Drie woningen naast elkaar waar zij zelf, hun zoon met zijn gezin, en de ouders van hun schoondochter als buren kunnen wonen.  

“Ik dacht: als we dicht bij elkaar wonen, kunnen wij makkelijk op de kleinkinderen passen. En later, als wij minder fit zijn, kunnen we makkelijk een beroep op elkaar doen,” legt mevrouw Van Schaik uit. De anderen waren snel gecharmeerd van dit idee. “Maar we hebben er individueel wel eerst goed over nagedacht,” vertelt mevrouw Van Schaik-Rapati.

Het was nog niet makkelijk om een plek te vinden waar de families Van Schaik, Rapati en Van Schaik-Rapati hun gezamenlijke wens konden laten uitkomen. “De overheid wil graag dat mensen langer thuis blijven wonen en is voorstander van concepten als ‘kangoeroe wonen’ waarbij meerdere generaties bij elkaar wonen,” zegt meneer Rapati. “Maar gemeentes zijn nog lang niet zover. Wij zijn bijna twee jaar bezig geweest om een kavel te vinden voor drie huizen, en liepen steeds tegen onmogelijkheden aan. Drie huizen naast elkaar bleek de oplossing.”

In de gemeente Utrecht, waar de familie vandaan komt, lukte dat niet. “Daarom zijn wij verder gaan kijken en Culemborg stond op al onze lijstjes.” Want een wensenlijstje was er wel: goede faciliteiten voor kinderen en voor ouderen, niet buitenaf en moderne energieneutrale woningen.

Dat is nu gelukt. In Parijsch Culemborg bleek een blokje met drie ParkHouses woningen naast elkaar beschikbaar. Mevrouw van Schaik is enthousiast. “En toen is het snel gegaan. Binnen een maand hebben we de contracten getekend. Wij vonden ParkHouses direct een heel mooie moderne uitstraling hebben met een vrij uitzicht en vlakbij het park. De kinderen kunnen fijn buitenspelen en alle faciliteiten zijn er al. Hier kunnen wij ons thuis gaan voelen.”

Meer weten over ParkHouses?
www.parkhouses.nl