DUURZAME DEELAUTO'S VOOR ALS JE AF EN TOE EEN AUTO NODIG HEBT

Nicole en Richenel wonen in het buurtje Sporthelden Oost in Parijsch. Richenel rijdt iedere dag met hun auto naar zijn werk in Eindhoven. Nicole werkt veel vanuit huis, maar moet toch af en toe naar Utrecht en het openbaar vervoer vindt zij nu met covid minder aantrekkelijk. “De elektrische deelauto’s zijn een superfijn alternatief. Door de deelauto’s in de wijk hoeven wij geen tweede auto te kopen en zijn we onafhankelijk van elkaars autogebruik.”

Ontzettend handig

Als een van de eersten maken Nicole en Richenel gebruik van de duurzame deelauto’s van We Drive Solar in Parijsch. Nicole: “Het is ontzettend handig. Met de app geef je aan wanneer je een auto wilt gebruiken, dan kun je kiezen uit de beschikbare auto’s. Ik neem het liefst de Renault Zoe die hier vlakbij staat en deze auto is gelukkig meestal beschikbaar. Met de app open je de auto waarna je de stekker van de laadpaal kunt verwijderen. En dan kun je gaan!”

Het is de toekomst

Nicole vindt het een goede manier om kennis te maken met elektrisch rijden. “Het is beter voor het milieu en elektrisch rijden is toch de toekomst. Voordat ik mijn eerste echte rit ging maken, hebben Richenel en ik een proefritje gemaakt om uit te proberen hoe alles werkt en hoe je de auto aansluit op een laadpaal. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het is dus eigenlijk heel gemakkelijk.”

Zijn de duurzame deelauto’s iets voor jou?

Iedereen van 18+ met een rijbewijs kan gebruik maken van de deelauto’s in Parijsch. Voor bewoners van Forteneiland, Sporthelden Oost, ParkHouses en De Wilde Tuin is er een speciaal aanbod. Lees er meer over op de website: www.wedrivesolar.nl/parijsch