Culemborg van Boven

Johan van Boven woont nog maar net in Culemborg, maar op de lokale socialemediakanalen is hij al een bekendheid.

Ontdek de stad vanuit de lucht

Met zijn drone volgt hij de bouw van zijn woning op Forteneiland. Maar hij maakt inmiddels ook veel originele plaatjes van bekende en minder bekende stadsgezichten, en die vallen behoorlijk op.

Het begon met een paar dronebeelden van de spoorbrug. “Ik merkte al snel dat Culemborgers megatrots zijn op hun stad. Tegen een foto van de spoorbrug bij ondergaande zon kan niks op. Culemborg is een heel fotogenieke stad. Af en toe stap ik op mijn fiets op zoek naar nieuwe leuke plekken. Ik probeer een originele hoek te kiezen, en het juiste moment van de dag.” Zo fotografeert hij bijvoorbeeld het uitzicht over de stad vanaf het kerkhaantje, de hoge waterstand in de haven, of de wijngaarden langs de dijk.

 

Hier kunnen we aan het water wonen

Als echte Rotterdammer trouwt Johan met de Culemborgse Marieke, die naar zijn geboortestad verhuisde. “Zij wilde graag weer dichter bij haar familie en vrienden wonen en keek al langer naar huizen in Culemborg, maar ik dacht: wat moet ik daar? Tot Marieke Forteneiland ontdekte, toen was ik meteen om. Hier kunnen wij aan het water wonen, in Rotterdam was dat niet gelukt.”

Hun woning op Forteneiland moet nog worden gebouwd. Tot de oplevering wonen Johan en Marieke met hun dochter in een appartement in de binnenstad van Culemborg. “Dat is een mooie overgang van Rotterdam naar het rustige Forteneiland,” vindt Johan. “Het is hier gezellig, het voelt als thuis.” Voorlopig is hij nog niet uitgevlogen en plannen om van zijn foto’s een verjaardagskalender te maken zijn er ook.

Ben je benieuwd naar zijn foto’s? Volg Johan van Boven op Instagram en Facebook: Culemborg Van Boven

Fotograaf: Johan van Boven