BOUWTEAM PARIJSCH KLAAR VOOR FORTENEILAND WEST

Na een periode van voorbereidingen zwaaien Mario Dekkers en Guido van Engelen weer samen de scepter over het bouwproject op Forteneiland West.

Goede bekenden

Zeker Mario is een goede bekende in Parijsch. Hij heeft hier al heel veel woningen gebouwd. “Ik ben begonnen in Lokkershoek, daarna verder met de Sportheldenbuurt, Weteringeiland, De Wilde Tuin en de eerste fase van Forteneiland Oost.” Guido heeft daar het stokje overgenomen en de twee fase van Forteneiland en de voorbereidingen van de bouw van Forteneiland West begeleid.

Klei!

Mario is blij weer terug te zijn in Parijsch. “Het is toch mooi om zo’n groot deel van een wijk te bouwen. Het enige dat ik niet heb gemist is de klei!” lacht hij. Vanaf nu worden de taken verdeeld. Ieder is verantwoordelijk voor een deel van de bouw. Maar eerst is het zaak het bouwteam weer bij elkaar te brengen. Met datzelfde team van timmermannen, metselaars en de montageploeg van de betoncasco’s zijn vrijwel al deze woningen gebouwd. Dat werkt lekker.

Voor de Kerst is het eerste metselwerk gedaan

De funderingen van de eerste fase liggen inmiddels allemaal. Er is begonnen met het leggen van de vloeren van de begane grond en de eerste wanden. Je kunt het je bijna niet voorstellen maar na Sinterklaas gaan de eerste kappen erop en voor de Kerst is het eerste metselwerk al gedaan.

Klei?

En de klei? “Daar leren we mee omgaan,” vertelt Guido. “Zo leggen we bijvoorbeeld meer zand onder de steigers zodat deze niet wegzakken.” Fijn dat het team weer compleet is. We hebben veel zin om een nieuw mooi stukje Parijsch te realiseren.