ALLES IN DE BUURT

De wijk is nieuw en al heel compleet. Alles wat je dagelijks nodig hebt is er al!

Alles in de buurt Parijsch Culemborg

NAAR SCHOOL

Met onderwijs zit het wel goed in Culemborg. Zes basisscholen op steenworp afstand van de wijk en twee heel hoog aangeschreven middelbare scholen op 15 minuten fietsen. Voor speciaal onderwijs, vernieuwend onderwijs en regulier onderwijs kun je tussen verschillende scholen binnen de stad kiezen. Kinderopvang is er volop. Van gezellig traditioneel, tot op een boerderij of zo veel mogelijk buiten in de natuur.

Winkelen Parijsch Culemborg

WINKELEN IN DE BUURT

Naast de wijk ligt het goedgevulde winkelcentrum Parijsch. Hier kun je alle dagelijkse boodschappen en een mooie bos bloemen krijgen. In het mooie oude stadscentrum van Culemborg vind je behalve een Hema, Etos, Kruidvat en Blokker, een ruim aanbod van gezellige winkels, cafeetjes, restaurants en véél terrassen.

GEZELLIGE MOMENTEN

Voor goede koffie op een terras of lekker eten met vrienden valt hier heel wat te kiezen. Fort Werk aan het Spoel is op zichzelf al een bezoekje waard en bij Caatje aan de Lek kun je de zon zien zakken in de Lek. Bij Andermaal lijken de gerechten wel kleine kunstwerkjes. Zoek je een creatieve broedplaats, ga dan eens kijken bij Una Volta in de Gelderlandfabriek. Wil je een topavond met je jonge kinderen? Dan is Brasserie Streek ideaal, daar is namelijk een stoere speeltuin achterin het restaurant. Kortom: keuze genoeg!

Alles in de buurt Parijsch Culemborg

CULTUUR SNUIVEN

Kunst en cultuur heb je hier in alle smaken. Voor zo’n kleine stad heeft Culemborg een opvallend groot cultuuraanbod. Theater De Fransche School en De Gelderlandfabriek hebben bijna dagelijks een film, voorstelling of optreden op het programma. En ook op andere vlakken is er veel: musea, beeldende kunst, muziek, toneel, cursussen en festivals. En het leuke is, je kunt zelf meedoen: als artiest, als cursist en zeker ook als vrijwilliger of organisator.

SPORTEN

Sporters kunnen hun energie kwijt in de sporthal of in het zwembad, maar de meeste sporten worden hier buiten beoefend. Hardlopen, skaten en fietsen over de dijken is een onovertroffen ervaring. Net als roeien en zeilen op de Lek. Maar je kunt ook trainen op de atletiekbaan, een balletje slaan op de tennisbaan, de jeugdelftallen aanmoedigen bij de voetbalclub of langs de hockeyvelden. En tot rust komen met bijvoorbeeld yoga en qigong

Zorg

De wijk heeft een eigen medisch centrum en de tandartsen zitten aan de overkant van de weg. Op de Barbarapoli kun je terecht voor kleine ingrepen en onderzoeken, het Rivierenland Ziekenhuis in Tiel en het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zijn binnen twintig minuten bereikbaar met de auto.